Turnul Pompierilor din Cluj-Napoca, deschis curioșilor

Cultură Din oraş

DSC_0029

Turnul Pompierilor, cunoscut și sub numele de Turnul Lăcătușilor a fost punct de atracție turistică duminica aceasta. De acest eveniment au fost responsabili organizatorii proiectului ,,Day 15” care în zilele de 15 ale fiecărei luni de la începutul acestui an (n.r. 2015) și-au propus să facă ceva inedit care să de-a un plus culoare și viață Clujului.

DSC_0038

Turnul are opt etaje, iar la fiecare nivel organizatorii au pus la cale un decor special, pentru care cuvântul-cheie a fost lumina. Jocuri de lumini colorate, fotografii din orașul de demult, uniforme ale foștilor pompieri, dar și expoziția proiectelor înscrise în competiția ,,Lights on”, primul concurs din Cluj-Napoca dedicat amenajării de sărbători a unui spațiu public (Piața Mihai Viteazu), toate acestea au putut fi admirate etaj după etaj.

,,Viața urbană este un cumul de factori și entități, care împreună creează o simbioză, din care rezultă urbanismul pentru utilizatori. Din acest motiv, fiecare detaliu contează și nimic nu trebuie lăsat la voia întâmplării.”

au declarat organizatorii pe pagina oficială a evenimentului.

DSC_0036

Punctul de maximă atracție a fost ultimul etaj de unde se poate admira mai bine de 75% din suprafața construită a orașului. Tot acolo au fost amplasate și câteva reflectoare, lumina acestora plimbându-se de-a lungul orașului, semn că în această duminică în Turnul Pompierilor se întâmplă ceva.

Mai mult, organizatorii au atras vizitatori prin faptul că au împărțit trecătorilor săculețe cu bucăți din tencuiala turnului, cu mesajul că ,,Nepus în lumină, orașul se năruie”.

Acest proiect a fost inclus în seria de evenimente ,,ZAIN – Design Expressions”, primul festival de design din Cluj, desfășurat între 12-15 noiembrie. Proiectul ,,Day 15” face parte din programul Capitalei Europene a Tineretului Cluj-Napoca 2015.

DSC_0037 DSC_0020 DSC_0014 DSC_0005

– Text&foto: Loredana Bertișan

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts