Turcia și Grecia au început să relaxeze restricțiile și dau startul sezonului turistic în iunie, respective iulie

Internaţional UBB Radio

Turcia și Grecia, cele mai căutate destinații de vacanță pe timpul verii în Europa, pregătesc sezonul turistic 2020 cu măsuri sporite de igienă și siguranță, începând cu luna iunie (Turcia), respectiv iulie (Grecia). Pentru acest lucru, miniștrii Turismului din cele două state au elaborat un set de măsuri pentru turiști, dar și pentru angajații din domeniul ospitalității.

Hotelurile din Antalya au început pregătirile pentru sezonul estival prin adaptarea unităților de cazare la o serie de măsuri suplimentare de igienă împotriva Covid-19, a anunțat agenția de presă Reuters, citată de Agerpres.

Ministrul Turismului și Culturii din Turcia a declarat că hotelurile și restaurantele vor trebui să treacă testul unui

„program de certificare cu 132 de criterii. E vorba de sănătatea și siguranța turiștilor, de siguranța și sănătatea angajaților noștri, nu ne jucam”.

Industria turismului a produs în 2019 venituri de 34,5 miliarde de dolari și rămâne unul dintre cele mai importante sectoare economice în Turcia, mai ales în perioada actuală, marcată de pandemia de Coronavirus.

„Cine va primi acreditare, va putea deschide pentru turismul intern la sfârșitul lunii, Cum zborurile internaționale vor fi reluate din iunie, ne așteptam ca, de luna viitoare șă deschidem porțile și pentru turiștii din străinătate”, a completat ministrul Mehmet Nuri Ersoy.

Măsurile luate de reprezentanții guvernamentali includ plasarea unor camere termice în hoteluri, dezinfectarea bagajelor și a cheilor ce permit accesul în camere, eliminarea bufetelor și amplasarea șezlongurilor pe plajă la o distanță de cel puțin 1,5 metri între ele.

Săptămâna trecută, secretarul de stat Giorgos Gerapetritis a anunțat că Grecia va putea primi turiști, începând cu data de 1 iulie cu impunerea unui set de măsuri de protecție.

„Vom deschide turismul de la 1 iulie. Detaliile privind demararea sezonului, inclusiv sprijinul financiar pentru industria turismului, vor fi anunțate până în 15 mai”, a declarat oficialul elen, potrivit Economica.net.

Guvernul Greciei a elaborat un protocol menit să protejeze turiștii care aleg drept destinație insulele grecești. Condițiile de funcționare a hotelurilor și a altor locații sau spații de cazare sunt prevăzute în „Protocolul Unităților Turistice” ce se va aplica în sezonul estival de anul acesta în Grecia:

  • Deținerea unui certificat de sănătate;
  • Legătura permanentă a unităilor de cazare cu un cabinet medical
  • Eliminarea meselor servite de tipul bufet
  • Păstrarea distanței

Criza provocată de pandemie a afectat semnificativ proprietarii de hoteluri din Grecia, operatorii eleni de turism, restaurantele și alte afaceri legate de turism, iar aproape o treime sunt îngrijorați că vor fi în pericol de a da faliment.

Sursa: Pixabay

Andreea Spînu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts