Turcia a doborât un avion rusesc

Accident Internaţional

Tensiunile dintre Rusia şi Turcia nu vor lua sfârşit, ba mai mult ele se vor intensifica şi mai tare în urma incidentului militar care s-a produs în această dimineaţă la graniţa dintre Siria şi Turcia. Un avion rusesc de vântoare a fost doborât de către trupele turceşti pe motiv că avionul a invadat spaţiul aerian al Turciei.

Vladimir Putin este de părere că totul reprezintă o lovitură aplicată care va avea consecinţe grave, fiind comisă de nişte complici ai teroriştilor. Preşedintele Rusiei susţine că Turcia cooperează cu terorişti, tocmai pentru că face comerţ de petrol cu ei.

Ruşii nu sunt de aceeaşi părere cu turcii, afirmând faptul că avionul nu a invadat spaţiul aerian. Martorii care au văzut întreg incidentul susţin că avionul aflat la o altitudine de aproximativ 6000 s-a transformat dintr-o dată în minge de foc.

La bordul avionului se aflau doi piloţi care s-au catapultat, dar care în final au fost omorâţi de către turcii etnici care trăiesc în Siria care critică acţiunile Rusiei.

La cerea Turciei, Consiliului NATO s-a reunit, iar Jens Stoltenberg, secretarul general NATO a precizat faptul că între cele două părţi este nevoie de dialog pentru a putea diminua conflictul. Barack Obama susţine dreptul Turciei de a-şi apara teritoriul, dar că este nevoie că cele două să conlucreze pentru a estompa situaţia neplăcută.

Larisa Bîldea / Sursa fotografiei: wwww.aktual24.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts