Tudor Giurgiu: “TIFF-ul este cea mai mare realizare a mea”

Dimineaţa Târziu Eveniment

Regizor, producătorul şi iniţiatorul Festivalului TIFF, Tudor Giurgiu, a răspuns tuturor întrebărilor adresate de către studenţi în cadrul evenimentului Antreprenori pe scenă.

În calitate de director al Festivalului Internaţional de Film Transilvania, regizorul Tudor Giurgiu a ţinut să precizeze că în afară de impactul social al festivalului, acesta s-a dovedit a avea şi un impact economic relevant asupra oraşului.

Tudor Giurgiu a încercat să împărtăşească experienţa sa de antreprenor cu studenţii cărora le-a spus că “e foarte important să stai de vorbă cu oamenii, să le asculţi ideile pentru că nu ştii de unde se poate naşte un proiect frumos.” De asemenea, un punct cheie în reuşita sa a fost faptul că “e foarte important sa ai un “avocat” al demersurilor tale, cineva care să creadă pentru că nu poţi să fi singur, e important ca cineva sa te împingă înainte.”

Pe de altă parte el a mai vorbit şi de unul din defectele pe care le are în meseria pe care o practică. “Eu exagerez uneori cu cantitatea de implicare. Dacă eu cred foarte mult într-un proiect merg cât pot de mult înainte şi mai antrenez şi alţii după mine care şi ei cred orbeşte în ceea ce fac.”

El a mai adăugat că a învăţat foarte multe lucruri şi de la alţi regizori .”Am învăţat de la regizorul Lucian Pintilie că dacă nu eşti atent la detalii rişti să eşuezi. În tot ceea ce am făcut i-am terorizat pe oamenii cu care lucram. S-a devenit o conduită de lucru, de viaţă. Una din cheile succesului de la TIFF a fost obişnuiţa de a fi atent la detalii şi de a te implica în chestiuni aparent minore.”

Totodată, el a încercat să ofere răspunsuri scurte la nişte intrebări fulger, şi astfel publicul a aflat că pentru Tudor Giurgiu un film bun e o întamplare iar dacă ar fi să definească Festivalul Internaţional de Film Transilvania, acesta ar fi un foc de artificii.

Întrebat fiind dacă producţia “Superman, Spiderman sau Batman” a fost una profitabilă, acesta a precizat că a costat în jur de 12.000 de euro şi până în acest moment nu s-a dovedit a fi un film profitabil.

__________

Oana Alexa

Foto: www.forbes.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts