Tokyo. Guvernatorul Yourike Kioke: Jocurile Olimpice vor fi în siguranță anul viitor

Internaţional UBB Radio

Jocurile Olimpice de la Tokio 2020 au devenit primele jocuri, în timp de pace, care au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus, ducând la amânarea evenimentelor sportive și culturale, conform AFP.

Guvernatorul Tokyo, Youriko Koike, a spus că va depune un „efort de 120%” pentru ca Jocurile să aibă loc. Yourike Kioke anunțat vineri că va încerca luna viitoare pentru o realegere a dății de deschidere a evenimentului, susținând că orașul și-a luat angajamentul de a ține acest eveniment ca „simbol al triumfului uman” împotriva acestui virus, potrivit AFP.

Din cauza pandemiei, Jocurile au fost programate pentru 23 iulie 2021, dar medicii specialiști consideră că această întârziere nu va fi suficient de lungă pentru  oprirea contaminării cu noul virus, pentru ca evenimentul să fie în siguranță, mai arată sursa AFP. Mai mult, oficialii din Japonia susțin că nu va mai fi posibilă o altă anulare a evenimentului..

Kioke a declarat că își va pune „toate eforturile în bătălia împotriva virusului” pentru ca Jocurile să aibă loc. A mai spus că evenimentul este „sigur pentru atleți, pentru fanii din străinătate, dar și pentru rezidenții din Tokyio, Japonia”.

Japonia s-a descurcat mai bine decât alte țări în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, având doar 900 de decese din 18,000 infectări, potrivit sursei citate. Oficialii Japoniei și a Jocurilor Olimpice au spus repetat că este prea devreme ca să se grăbească cu replanificarea Jocurilor.

Sursa: AFP

Andreea Neamț

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts