Tinerii sunt așteptați la Iulius-Mall să participe la Târgul de Cariere în IT

Din oraş Eveniment

40 de companii îi așteaptă pe tinerii doritori de muncă și experiență la Târgului de cariere în IT ce are loc la Iulius-Mall din Cluj în perioada 10 -11 aprilie.

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani care sunt în căutarea unui loc de muncă sau cei care doresc să își schimbe job-ul actual vor descoperi o gamă largă de oferte de angajare în domeniul IT.

Unul dintre  reprezentanții companiilor din domeniul IT prezente la eveniment a declarat că “Cel mai important este să știe ce își doresc să facă în continuare”. De asemenea, el a mai mărturisit că “studiile în domeniul sunt foarte importante deoarece proiectele sunt foarte complexe, iar baza din facultate este absolut necesară”.

O altă reprezentană a companiilor prezente la Târgul de Cariere, a susținut că tinerii trebuie “să fie motivați, să fie pasionați de IT, să fie deschiși să învețe cât mai mult și evident să aibă pregătirile necesare de la facultate”.

Printre companiile prezente la târg se numără Bitdefender, Emerson, HP, iQuest, SDL, Steelcase, Evoline, Yardi, Asus și Intend, precum și altele, ele regăsindu-se pe site-ul evenimentului, ejobs.ro/targuldecariere.

Una dintre persoanele care își caută un job în domeniul este și studenta Roxana Tarnu care este în an terminal la IT. Ea a mărturisit că ”eram curiosă să văd ce fel de job-uri sunt și dacă există ceva intership-uri pe timp de vară, deoarece așa am putea înțelege mult mai bine o tehnologie  și ne-am putea pregăti. Totodată, ea a mai afirmat că este interesată să lucreze în domeniu și poate va avea posibilitatea să lucreze la compania respectivă pentru mai mult timp.”

Accesul este liber și se va face între orele 10.00-16.00. De asemenea, candidații care vin cu CV-ul la târg au posibilitatea de a câștiga o tabletă de ultimă generație, dacă se înscriu la tombola organizată la fața locului, prin completarea unui talon.

______________

Nicoleta Algeorge

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts