Tinerii jurnalişti – prezenţi la dezbaterea Connect Euranet de la Varşovia

Eveniment

Polonia va prelua, la începutul lunii iulie, preşedinţia rotativă a Uniunii Europene, iar cu această ocazie, Universitatea din Varşovia şi Radio Kampus au organizat o dezbatere la care au fost invitaţi ambasadori, experţi, politicieni şi studenţi jurnalişti de la posturi de radio-şcoală din Uniunea Europeană.

Dezbaterea marca Euranet s-a desfăşurat în data de 21 iunie, între orele 10:00-17:00, la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Varşovia.

Evenimentul a reunit studenţi din mai multe oraşe ale Poloniei, dar şi din România (UBB Radio – Anca Baciu), Germania, Spania şi Suedia.

Astfel, viitorii jurnalişti au avut posibilitatea de a le adresa întrebări unor persoane precum: ambasadorul Ungariei la Varşovia, Robert Kiss, expert la Centrul pentru Studii estice de la Varşovia, Rafał Sadowski, ambasadorul Danemarcei la Varşovia, Thomas Ostrup Moller, Comisarul European pentru Educaţie, Cultură, Multilingvism, Sport şi Tineret, Androulla Vassiliou, directorul programului “Youth on the move”, Tomasz Bratek, reprezentantul secretariatului polonez pentru afaceri externe, Anna Tuz etc.

Tinerii prezenţi la dezbatere au abordat probleme care îi vizează în mod direct atât pe ei cât şi pe ceilalţi cetăţeni ai Uniunii Europene din momentul în care Polonia va prelua preşedenţia Consiliului European pentru o perioadă de şase luni.

Dezbaterea a putut fi urmărită live pe pagina de facebook http://www.facebook.com/Connect.Euranet.

_______________

Anca Baciu

Foto: Connect.Euranet

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts