Tinerii fotografi clujeni au fost premiaţi la Cafeneaua Fotografilor

Din oraş Educaţie

“Cafeneaua fotografilor”, concursul  ce i-a invitat pe tinerii fotografi clujeni în tainele fotoreportajului şi-a desemnat astăzi câştigătorii.

Un număr de 29 de fotografi s-au înscris la concurs cu fotografii ce surprind atât viaţa cotidiană, cât şi diverse evenimente jurnalistice, însă în urma jurizării s-a ajuns la un număr de 7 finalişti.

În această seară, în Cafeneau Zorki  cei 7 au avut posibilitatea de a-şi prezenta creaţiile în faţa juriului format din Lect. univ. dr. Andreea Mogoş şi Director Studio Media Rareş Beuran, de la Catedra de Jurnalism a Facultăţii de Stiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, Universitatea Babeş-Bolyai.

Fiecare finalist a avut un set format din 5 fotografii ce  împreună au constituit un fotoreportaj, iar individual au prezentat diverse momente din viaţa unor personaje mai puţin vizibile ochiului unui om obişnuit.

Câştigătorii concursului sunt: Melinda Nagy, Mihai Biriş, Radu Pădurean şi Elena Bulea. Fotografiile acestora pot fi văzute în cadrul unei expoziţii online gazduită pe www.galeria.fotografa.ro, iar câştigătoarea premiului I, Melinda Naghy va avea o expoziţie personală timp de două săptămâni în Cafeneaua Zorki. În plus, aceştia vor primi câte un album foto personalizat.

“Cafeneaua Fotografilor” este un concurs ce a fost desfăşurat în anii precedenţi doar în Bucureşti, însă începând cu acest an, organizatorii au planificat o ediţie şi în Cluj. Scopul evenimentului este acela de a-i promovarea pe cei relativ noi în branşă şi de a dezvoltarea capacitaţiile oamenilor de a face şi a primi critici referitoare la creaţiile lor.

[imagebrowser id=99]

____________

Andrada Lăutaru

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts