TIFF –de la comedie spre documentar–

Eveniment UBB Radio

Cea de-a noua ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) va lua startul pe 28 mai, Open Air, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, prin comedia „Soul Kitchen” şi se va încheia pe 6 iunie cu documentarul: „Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu”.

„Soul Kitchen” este cea mai recentă producţie a lui Fatih Akin şi a fost premiată la Festivalul de la Veneţia din 2009 cu Premiul special al juriului. Documentarul Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu” în regia lui Andrei Ujică a fost prezentat în premieră mondială la Cannes 2010. “Spectatorii îl vor putea vedea pe Nicolae Ceauşescu pe şantiere, sau în delegaţii şi vor urmări inclusiv scena judecăţii soţilor Ceauşescu. Pelicula va conţine, de asemenea, şi imagini care nu au mai fost difuzate până acum”, anunţă organizatorii.

Publicul cinefil va avea parte pe toată durata festivalului de proiecţii-eveniment menite să acopere cele mai diversificate gusturi. Dintre acestea amintim filmele din secţiunea „Supernova”: „The Refuge”, în regia lui Francois Ozon, „Submarino” regizat de Thomas Vinterberg, „Hadewijch” regizat de Bruno Dumont, „Mother” în regia lui Bong Joon-Ho şi „La fille du RER” al lui André Téchiné.

La această ediţie în juriul TIFF se vor găsi: Christine Dollhofer, fondatoarea şi Directorul festivalului Crossing Europe de la Linz, Martin Blaney, jurnalist la publicaţia Screen International, actriţa Monica Bârlădeanu, şi Geoffrey Gilmore, Directorul artistic al Festivalului Interanţional de Film Tribeca.

__________

Alina Mihuţ

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts