TIFF 2010: Proiecții în aer liber în Piața Unirii

Cultură Din oraş

The Good Heart Pentru ediția a noua a Festivalului de Film Transilvania (TIFF), ce se va desfășura în perioada 28 mai – 6 iunie, organizatorii promit montarea unui cinematograf Open Air în Piaţa Unirii din centrul municipiului Cluj-Napoca.

În paralel, TIFF va continua seria proiecţiilor de la deja cunoscutul cinematograf în aer liber, Echinox, din cadrul Universităţii “Babes-Bolyai”.

Printre numele deja anunțate pentru TIFF 2010, se numără regizorul Dagur Kari, câştigătorul Trofeului Transilvania în 2003 cu filmul Noi Albinosul / Noi Albinoi, ce revine cu cel mai recent proiect al său, The Good Heart (Danemarca-Islanda-SUA-Franţa-Germania, 2009). Pablo Stoll, co-regizorul peliculei Whisky, distinse cu Trofeul Transilvania în 2005, va fi şi el prezent în acest an la Cluj cu Hiroshima, o coproducţie Uruguay-Columbia-Argentina-Spania, premiată cu Menţiune Specială pentru cel mai bun film iberico-american la Festivalul Mar del Plata 2009.

Lista filmelor prezente în la cea de-a noua ediţie TIFF include şi titlurile: Visage, în regia lui Tsai Min-Liang (Franţa-Taiwan-Belgia-Danemarca), selecţionat în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes în 2009, House of Branching Love, al finlandezului Mika Kaurismaki, The Girl on the Train / La fille de RER (Franţa, 2009) al regizorului André Téchiné şi, nu în ultimul rând, Brotherhood, o producţie daneză semnată de Nicolo Donato, câştigătoare a premiului pentru Cel mai bun film şi al Golden Award în cadrul Festivalului de Film de la Roma, distinsă, de asemenea, şi cu Premiul Juriului pentru Cel mai bun actor la Festivalul de Film Black Nights de la Tallinn în 2009.

De asemenea, TIFF 2010 va include şi o restrospectivă specială dedicată prestigioasei universităţi de film şi televiziune Sam Spiegel din Ierusalim, care celebrează 20 de ani de activitate.

Mara Rusu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts