TIFF 2009 – pregătirile pentru festival au intrat în linie dreaptă

Cultură Din oraş


TIFF 2009 se va desfăşura în perioada 29 mai - 7 iunie la Cluj NapocaFestivalul Internaţional de Film Transilvania se prezintă şi în acest an la Cluj- Napoca în perioada 29 mai – 7 iunie cu cea de-a opta ediţie, una mai ambiţioasă spun organizatorii, care promit peste 200 de titluri de filme, 19 secţiuni şi peste 500 de invitaţi.

Cinefilii clujeni se vor bucura în acest an de peste 400 de proiecţii cu filme de lung şi scurt metraj care vor rula în cinematografele tradiţionale ale festivalului, Cinema Republica, Arta, Victoria şi în curtea Universitaţii Babeş-Bolyai unde vor avea loc proiecţii în aer liber (clădirea Echinox). Spre deosebire de ediţia precendentă Clujul oferă anul acesta o altă nouă locaţie importantă festivalului la Cinema City, în cadrul Iullius Mall.Tudor Giurgiu

Pe lângă proiecţii în regim Drive-in, Ziua HBO sau Zilele Filmului Românesc un alt proiect inedit al acestei ediţii este proiecţia  pentru persoane cu deficenţe de vedere a filmului Cea mai fericită fată din lume, în regia lui Radu Jude. Nevăzătorii vor avea la dispoziţie căşti prin care vor putea auzi atât coloana sonoră a filmelor cât şi descrierea parţii vizuale.

Dintre personalităţile de marcă invitate la TIFF în acest an fac parte regizorul Dan Piţa şi actorul Mircea Albulescu care va fi omagiat la TIFF oferindu-i-se Premiul de Excelenţă.

Cătălin Nunu

Foto: Thomas Câmpean

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts