TIFF.12 – Ziua 5

Cultură Din oraş

cristi puiu

Filmul Earth de Alexander Dovzhenko acompaniat live de trupa Dakhabrakha s-a dovedit a fi un succes, fiind aplaudat minute în șir la Casa de Cultură a Studenților din Cluj.

Datorită succesului evenimentului special TIFF, trupa Dakhabraka a hotărât să mai țină un concert în cadrul celei de-a șasea zi de festival la Casa Tiff de la ora 20:30.

La TIFF Lounge spectatorii au avut parte de o întâlnire cu regizorul Cristi Puiu acesta fiind în același timp și realizatorul spot-urilor de promovare ale festivalului. Cristi Puiu a vorbit despre actorie, activitatea lui ca regizor și despre impreciziile facerii unui film. Ideea pe care acesta a promovat-o și care a fost socotită controversată în rândul unor oameni a fost aceea că oricine poate fi actor.

În cadrul întâlnirilor TIFF Lounge spectatorii îi mai pot vedea pe Nae Caranfil, astăzi de la ora 17:00, pe Dragoș Bucur, Dorian Boguță, Alexandru Papadopol și Iulia Rugină, protagoniștii filmului Love Building, mâine în a șaptea zi de festival, iar în ultimele două întâlniri îi vom putea vedea pe alpinistul Horia Colibășanu și pe actrița premiată la Cannes pentru rolul ei din filmul „După dealuri”, actrița Cristina Flutur.

______________

Ștefan Văleanu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts