“THE UNTOLD STORY. AN ORAL HISTORY OF THE ROMA PEOPLE IN ROMANIA”, conferință organizată la Cluj

Din oraş UBB Radio

The Untold Story. An Oral History of the Roma People in Romania este un proiect implementat în România prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European. Acesta se adresează comunităţilor de romi şi s-a desfăşurat pe 26 aprilie 2017 la ora 10:00 în Aula Regele Ferdinand a Facultăţii de Istorie şi Filosofie de pe Str. Napoca, Nr. 11.

Povestea nespusă. O poveste orală a romilor din România, pe numele său românesc, s-a organizat în parteneriat cu Universitatea din Islanda, Reyjkavik, iar obiectivul principal a fost realizarea unei istorii orale a comunităţilor de romi.

Acest proiect doreşte să aducă în vedere influenţa comunităţilor asupra patrimoniului naţional şi european, cât şi îmbunătăţirea relaţiilor dintre majoritari şi minoritari, aşa cum doreşte să sublinieze şi organizatoarea, Lavinia Costea.

Reconstituirea istoriei comunităţilor de romi, a avut ca urmări înregistrarea a 620 de interviuri, scrierea unor articole, cărţi, cât şi teze de doctorat, expoziţii de fotografie, dar şi crearea unui muzeu virtual unde se vor putea găsi rezultatele finale.

În cadrul conferinţei de încheiere a proiectului au fost prezentate rezultatele cercetărilor de-a lungul celor trei ani.

Acest proiect este unic în România şi a fost realizat cu fonduri norvegiene în valoare de 750.000 de euro.

– Gheorghiţa Boriceanu / Sursa fotografiei: http://news.ubbcluj.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts