TESS Rally Brașov: Ziua 1 “raliul zăpezii”

Eveniment Sport

Prima etapă a Campionatului Național de Raliuri, TESS Rally Braşov, a debutat vineri cu o sesiune de teste  la care s-au remarcat pe primele poziții Jarko Miettinen, Gergo Szabo şi Dan Gârtofan.

La aceasta sesiune clujeanul Bogdan Marişca a avut parte de o ieşire în decor din cauza blocării diferenţialului spate, dar materialul de concurs al echipajului Marişca – Itu nu a fost avariat.

Ziua 1

Sâmbătă prima zi de probe speciale începe în condiții meteo de iarnă după o noapte cu ninsori abundente ce a acoperit Brașovul şi împrejurimile cu un strat de zăpadă de aproximativ 25 – 30 de cm.

Parcul închis TESS Rally Brașov în prima zi de concurs

Aşadar, astăzi au avut loc, pe zăpadă, primele 5 probe speciale, lucru ce nu s-a mai întamplat la Braşov din 2003: Zărnești, Râşnov, Şinca Nouă Poiana Braşov şi Poiana Mărului. Ziua s-a  încheiat cu o super specială ce a avut loc în parcarea complexului comercial Magnolia Shoping Center unde s-a impus Gergo Szabo, urmat Bogdan Marisca pe poziția a  doua şi Rareş Tomiţă pe locul 3.

După prima zi de probe speciale poziția de lider este adjudecată de Valentin Porcişteanu, urmat de Gergo Szabo la doar 1,9 secunde. Manu Mihalache încheie prima zi a TESS Rally Brașov pe locul 3. Bogdan Marişca, după ghinionul ce l-a avut la sesiunea de teste de vineri,  nu a făcut alegerea potrivită a pneurilor astăzi, astfel el ocupă poziția a patra (cu 38 de secunde în spatele lui Manu Mihalache). În schimb, Daniel Ungur a intuit foarte bine alegerea cauciucurilor,  şi termină pe 5, urmat de Marco Tempestini care a pierdut timp prețios pe superspeciala ce a încheiat prima zi.

Jarko Miettinen ieșire în decor

Ziua de astăzi a fost una cu ghinion şi pentru finalndezul Jarko Miettinen care în goana pentru a recupera timp a ieşit de pe drum oprindu-se într-un parapet. Un alt abandon notabil al zilei este cel al echipajului Dan Gârtofan – Adi Berghea care, fără să avarieze maşina, s-a blocat în zăpadă.

Duminica aduce probele speciale 7 și 8 ce vor începe la ora 10:01 respectiv 12:52. Meteorologii anunță și pentru aceasta ultimă zi condiții de ninsoare, aşadar un raliu al zăpezii.

DRUMURI ÎNCHISE


Duminică: DN1A:  SĂCELE – BRĂDET – CHEIA (Prahova), între orele 09.00-14.30

UBB Radio vă invită să urmăriți galeria foto a primei zile de la TESS Rally Braşov pe site-ul www.rallyphoto.ro

Cătălin Nunu

Foto: rallyphoto.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts