Tess Rally 2010: Ziua 1 şi 2

CNR 2010 Sport

Cine e pe locul întâi…contează

Este probabil una din „zicalele” primei etape de raliu pe asfalt a Campionatului Naţional de Raliuri (CNR), Tess 2010 de aici de la Braşov. Prima poziţie a podimului este importantă încă de la începuturi într-un an în care bugetul pe etapă este mult mai restrâns, dar totuşi apar sponsori noi, maşini de curse noi… într-un an în care Campionatul Naţional de Raliuri începe tot la Braşov, loc deja plin de tradiţie în competiţiile automobilistice şi de la care se aşteaptă o luptă sportivă de calitate, dovadă şi numărul destul de mare de spectatori ce au urmărit probele speciale.

Tess Rally Braşov cumulează 101,6 kilometri de probă specială, din care o bună parte au fost strabătuţi astăzi. Ziua de sâmbătă a fost rezervată probelor speciale 2,3,4,5 şi 6, mai exact probele Zărneşti, Poiana Mărului, Şinca Nouă şi Râşnov.

Ziua 2

Marişca lider.

Chiar dacă toată lumea paria lista favoriţilor la începutul zilei pe Gergo Szabo, care de altfel este şi câştigătorul super specialei de ieri ce s-a desfăşurat ieri în centrul Braşovului, acesta a avut de pierdut din cauza unei probleme la diferenţialul spate iar liderul primei zile este clujeanul Bogdan Marişca, urmat la doar 3 zecimi de secundă de Valentin Procişteanu iar pe poziţia a treia a încheiat Marco Tempestini

Printre abandonurile notabile este cel a lui Adrian Răspopa care nu a apucat să ajungă la startul primei probe a zilei din cauza unor probleme la pompa de beninzină.

La finalul zilei acesta este clasamentul general:

1. Marisca/Itu      22:46.7
2. Porcisteanu/Dobre    +0.3
3. Tempesta/Pulpea      +10.7
4. Mihalache/Colceriu   +17.3
5. Szabo/Czegzy         +26.9
6. Girtofan/Lazarescu   +27.1
7. Aur/Borbely            +42.3
8. Savu/Banca           +1:03.1

Ziua 1 – Superspeciala

Tess Rally Show a debutat cu o super specială organizată chiar în centrul oraşului Braşov. Campionul naţional, Gergo Szabo, câştigă prima competiţie a etapei, cu un număr spectaculos dar eficient, pe poziţia a doua fiind urmat de Marco Tempestini iar pe trei de Titi Aur proaspăt revenit în CNR.

La finele zilei acesta este clasamentul general:

1. Szabo/Czegzy           1:33.9
2. Tempesta/Pulpea     1:35.3
3. Aur/Borbely             1:36.0
4. Mihalache/Colceriu 1:37.7

5. Porcisteanu/Dobre   1:38.0

6. Raspopa/Diacu         1:38.3
7. Savu/Banca               1:38.4
=. Keleti/Ponta             1:38.4
=. Marisca/Itu              1:38.4

corespondenţă de la Braşov

Cătălin Nunu

foto: Balazs Attila / rallyphoto.ro


leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts