Tempesta: Ne-am îndeplinit obiectivul, aducem și anul acesta Cupa Europei de Est la Cluj

Sport UBB Radio

Echipajul Napoca Rally Academy, Tempesta/Dorin Pulpea, a câștigat pentru al doilea an consecutiv FIA European Rally Cup (East). Cei doi au terminat pe locul patru Novorossiysk Rally of Russia, cele 180 de puncte obținute astfel fiindu-le suficiente pentru a-și adjudeca Cupa Europei de Est și în 2010, în condițiile în care ultima etapă a competiției europene, Georgia Rally, a fost anulată.

Aflat pe locul doi la finalul primei zile a Novorossiysk Rally of Russia, Tempesta a început bine ziua de duminică și, în prima buclă de trei probe speciale,  și-a conservat și și-a consolidat poziția. Dar, o pana de cauciuc suferită pe primii kilometri ai probei speciale numarul 10, îl fac pe pilotul Napoca Rally Academy să piarda două minute și două poziții în clasamentul raliului. Locul patru a fost însa suficient pentru ca Tempesta să câștige și în acest sezon FIA European Rally Cup (East).

Am făcut pană pe față stânga după primul kilometru pe PS 10 și am decis să nu schimbăm roata, să continuăm, chiar dacă cauciucul s-a dezumflat imediat. A fost alegerea corectă. Am pierdut două minute, am pierdut podiumul, dar puteam pierde mult mai mult. Sunt puțin necajit că am stricat tradiția: toate etapele în Cupa Europei de Est le-am terminat pe podium. Și aici eram pe locul doi, foarte confortabil, dar important este că am terminat acest raliu greu și, cu cele 180 de puncte, am câștigat din nou FIA European Rally Cup (East). Ne-am îndeplinit obiectivul: aducem și anul acesta Cupa Europei de Est la Cluj”, a spus Tempesta duminică seara, imediat după festivitatea de premiere a Novorossiysk Rally of Russia.

_______

UBB Radio

foto: rallyphoto.ro

sursa: comunicat echipaj

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts