Televiziunea între comercial şi informativ

Educaţie

Cristina PintilieÎn cadrul Festivalului studenţesc Pro Campus, realizatoarea de emisiuni de la Antena 1 Cluj Cristina Pintilie a dezbătut împreună cu studenţi ai secţiei de Jurnalism tema “Televiziunea între comercial şi informativ”.

Cristina Pintilie a subliniat că publicul este tot mai atras de programe de tip comercial. Invitata le‑a dezvăluit studenţilor sacrificiile pe care inevitabil trebuie să le faci  in meseria de jurnalist şi, evident, a vorbit despre tainele televiziunii. Pintilie a mai analizat şi aspecte legate de campaniile televiziunilor, impactul pe care acestea îl au asupra publicului, in sensul in care acestea schimbă sau nu gândirea şi comporamentul oamenilor. La eveniment a participat și cancelarul “Facultăţii de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării”, Prof. univ. dr. Ilie Rad.

Festivalul de anul acesta se desfăşoară sub sloganul “Studenţi au cuvântul”, de aceea toţi cei prezenţi au avut “posibilitatea să ia cuvântul ” şi să adreseze întrebări invitatei.  Programul continuă mâine, cu tema “Mecanisme de investigare a fraudelor din fondurile europene”. Despre această problemă va discuta redactorul șef de la “Cetaţeanul Clujean”, Nicoleta Nap.

Bogdan Tincu

Foto: Gabriel Galgoczy

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts