Teatrul de păpuşi „Puck” la Kids Euro Festival în Washington D.C.

Cultură Educaţie

Teatrul de Păpuşi „Puck” din Cluj-Napoca va reprezenta România cu spectacolul „Cartea cu Apolodor” de Gellu Naum la Kids Euro Festival din Statele Unite ale Americii, desfășurat în perioada 5-12 noiembrie.

Povestea micului pinguin călător este pusă în scenă de Mona Marian, scenografia Epaminonda Tiotiu, muzica Corina Sîrbu, grafica video Cristian Luchian, avându-i în distribuţie pe Dana Bonţidean, Călin Mureşan şi Silviu Ruşti.

Pe lângă cele cinci reprezentaţii programate la Discovery Theatre şi Millenium Stage, actorii Teatrului Puck vor susţine o serie de workshop-uri adresate copiilor la National Children’s Museum, în şcoli şi grădiniţe din Washington D.C.

La ediția din acest an a concursului vor participa spectacole din Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Republica Cehă, Danemara, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxembourg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia şi Marea Britanie.

Festivalul este cea mai amplă manifestare de acest gen din Washington D.C. şi se adresează copiilor între 2 şi 12 ani precum şi familiilor, având programate peste 150 de activităţi în instituţii culturale prestigioase, şcoli, spitale şi alte locaţii, pe parcursul a 26 de zile.

Kids Euro Festival este o manifestare artistică aflată la a 4-a ediţie, fiind organizată de Fundaţia Culturală Franco-Americană în colaborare cu 27 de ambasade europene şi 25 de instituţii culturale din Washington D.C.

______________

Ana Giol

 

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts