Teatru, dans şi imagine video la TEMPS D’IMAGE

Din oraş Eveniment

Cea de-a patra ediţie a festivalului european de teatru, dans şi imagine video, TEMPS D’IMAGE aduce la Cluj începând cu 11 noiembrie spectacole de teatru şi dans contemporan.

Evenimentul care îmbină teatrul, dansul şi imaginea video prezintă publicului clujean, cu ocazia celei de-a patra ediţii, 9 spectacole de teatru, 6 spectacole de dans contemporan, un workshop, un atelier de scriere dramatică dar şi dezbateri, expoziţii şi înregistrări video din spectacole de dans şi teatru.

Ediţia din acest an oferă un număr mult mai mare de spectacole dar ceea ce este cel mai important este conţinutul acestora. Astfel, tema spectacolelor este realitatea imediantă şi problemele cu care se confruntă oamenii zi de zi. Tema festivalului a fost influenţată de schimbările politice din Nordul Africii, iar cu acest prilej artiştii încearcă să aducă o nouă viziune asupra realităţii. Spectacolele se adresează în principal publicului tânăr, însă unele vorbesc despre anumite evenimente pe care tinerii nu le-au trăit. De aceea, acestea sunt accesibile oricărui tip de public.

Cea de-a patra ediţie a festivalului se bazează pe o serie de reprezentaţii dedicate uneia din cele mai mari coregrafe a secolului XX, Pina Bausch. Astfel, în prima zi a festivalului publicul va putea viziona începând cu ora 20.00 la Cinema Florin Piersic proiecţia peliculei „Pina 3D”. Proiecţia va fi urmată de o sesiune de întrebări în prezenţa Annei Wehsarg, dansatoare a companiei în care Pina Bausch a creat timp de 35 de ani dar şi al unui colaborator al acesteia, Robert Sturm.

De asemenea, în cadrul festivalului va fi prezentat în premieră spectacolul “Fabulous” al companiei franceze  Le Dahu, spectacol care a obţinut premiul „Paris Tinere Talente 2011”. Totodată, ultimele 4 zile ale festivalului aduc exclusiv reprezentaţii româneşti de teatru şi dans.

Artiştii care vor face parte din spectacolele prezentate de festivalul TEMPS D’IMAGE vin din ţări precum Franţa, Germania, Polonia şi România. Aceştia îşi vor prezenta creaţiile la Fabrica de Pensule, Teatrul Naţional, Teatrul Maghiar de Stat, Casa Tranzit, Cinema Arta, Cinema Florin Piersic, Turnul Croitorilor, Facultatea de Teatru şi Televiziune, cafeneaua L’Ateliere şi Boiler Club. 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts