Programul Work and Travel suferă transformări

Social

Washingtonul limitează numărul de viitori participanți la programul Work and Travel după mai multe reclamații a studenților străini, precizează Mediafax.

Departamentul de Stat american a hotărât diminuarea numărului de posibili aplicanți ai programului Work and Travel ca urmare a unui număr mare de plângeri primite. Reclamațiile au fost făcute de către studenții străini, printre care se numără și români, nemulțumiți de condițiile de muncă și de valoarea salariilor.

Nivelul viitorilor participanți se va menține la stadiul de anul acesta, de aproximativ 103.000 studenți. De asemenea nu vor fi acceptați nici noi „sponsori” cum ar fi companiile care intermediau contractele de recrutare a studenților.

În cadrul proiectului Work and Travel au avut loc proteste în decursul lunii august. Atunci, aproximativ 400 de studenți străini printre care s-au numărat români, chinezi, ucraineni şi nigerieni, angajaţi la o unitate de ambalare din Pennsylvania au denunțat condițiile de muncă și salariile foarte mici.

 Programul Work and Travel este un program care permite studenţilor de la cursurile universităţilor din ţară să lucreze în Statele Unite pe perioada vacanţei de vară pentru o perioadă de până la 4 luni. În prezent, cele mai multe agenții de work and travel din țară sunt înregistrate la Cluj, potrivit www.ziuadecj.ro .

__________

Oana Alexa

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts