Țeapă de zeci de mii de lei în numele emisiunii „Super Bingo Metropolis”

Social UBB Radio

Una dintre cele mai de succes emisiuni de divertisment televizate „Super Bingo Metropolis” este un bun prilej pentru grupurile de indivizi care doresc să se îmbogăţească de pe urma celor pasionaţi de aceste jocuri. Încă de la apariția acestei emisiuni, numeroase persoane le-au căzut în plasă, plătind sume de bani pentru nimic.

„Sunteți posesoarea marelui premiu în valoare de un miliard de lei vechi”

„Bună ziua. De la concursul Super Bingo Metropolis sunt și v-am sunat să vă anunț că sunteți posesoarea marelui premiu în valoare de un miliard de lei vechi. În curând veți fi pusă în legătură directă cu Cornel Palade”. La aceste cuvinte, cele mai multe persoane fac exact ceea ce persoanele care se dau drept angajați ai emisiunii le cer. Primul pas pe care falșii reprezentați îți spun să îl faci este acela de a cumpăra două cartele ale companiei de telefonie Orange în valoare de 25 de euro. După această etapă, spun ei, „Este foarte important ca nimeni să nu îți cunoască codul pin al acestor cartele”.

Pentru a înțelege mai bine rolul acestor cartele, unul dintre reporterii UBB Radio l-a contactat pe domnul care se dădea drept unul dintre operatorii concursului „Super Bingo Metropolis”, la numărul de telefon 0767847749 (n. r. – nr. de pe care unul dintre păgubiți a fost anunțat că este posesorul premiului în valoare de un miliard de lei vechi): „Stimată doamnă, pentru a intra în posesia premiului trebuie să plătiți o taxă de trei milioane de lei, online, ca să putem să-i eliberăm și codul pin al contului dumneaei. Puteți cumpăra aceste cartele de la orice chioșc de ziare, de la orice magazin. Acestea vor fi decontate cu 60%. Noi le facem validarea, iar apoi trebuie să vă prezentați la bancă cu aceste cartele.”

Pentru ca situația să pară mai reală, infractorii se folosesc și de numele Băncii Comerciale Române (BCR). „După ce ați cumpărat aceste cartele, să sunați la BCR Bucureși, iar cei de acolo vă vor face legătura cu banca BCR din orașul dumneavoastră. Noi am făcut toate demersurile și  le-am comunicat toate datele dumneavoastră.”

„Noi suntem o companie care dă multe premii”

Deoarece reporterul UBB Radio i-a adresat mai multe întrebări în legătură cu traseul banilor și motivul cumpărării cartelelor în valoare de 25 de euro, falsul operator s-a pierdut cu firea, iar singura replică la care ajungea de fiecare dată era „Stimată doamnă, noi suntem o companie care dă multe premii. Suntem o companie serioasă.”

Infractorii s-au folosit de imaginea Antenei 1 București pentru finalizarea înșelătoriei

Una dintre regulile  „jocului” este aceea ca în momentul în care ești anunțat ca fiind câștigător, decizia ca această informație să fie publică sau să rămână privată este la latitudinea celui în cauză. Cei care se ocupă de publicarea datelor pe site  ”sunt cei de la Antena 1 București”, ne-a spus presupusul operator.

Pentru a ne asigura dacă informația este adevărată sau falsă am sunat la Antena 1 București. „Noi nu am primit niciun telefon din partea celor de la Super Bingo Matropolis. Vă rugăm să nu dați curs acestor mesaje. Sunt false informații, iar dacă vreți să vă asigurați că într-adevăr sunteți unul dintre câștigători, puteți suna la Call Center, la numărul 021/ 9594.” Evident numele doamnei nu se afla pe lista câștigătorilor, astfel că și de această dată, unul dintre cei naivi, le-a făcut căzut în plasă.

Pus față în față ce cele spuse de operatorul  Atenei 1, falsul operator și-a pierdut din nou cuvintele și a afirmat că numărul celor de la postul TV nu este valid, deși cu două minute în urmă, reportetul UBB Radio a încheiat conversația cu operatorul Antenei 1.

__________

Anca Baciu

Comments :4

 • CA Media

  un articol super tare!

 • Eugen V. Cosma

  Va informam ca SuperBingo Metropolis nu foloseste, ca mijloc de notificare in privinta premiilor, e-mailul sau SMS-ul. Conform Regulamentului de Joc si a Regulamentului de vanzare online/sms a cartoanelor Super Bingo Metropolis, castigatorii trebuie sa isi revendice premiile la numarul de telefon 021-9594 (numar cu tarif normal, apelabil din orice retea). In cadrul procesului de revendicare se primesc toate informatiile privitoare la modalitatile de ridicare a premiului revendicat. Lista castigatorilor se poate accesa pe http://www.superbingo.ro sau in Jurnalul National din fiecare luni (numai in Bucuresti ) si in cel de marti (pentru toata tara).Super Bingo Metropolis NU solicita informatii bancare securizate prin e-mail sau sms.
  Datele oficiale ale Super Bingo Metropolis sunt:
  Website: http://www.superbingo.ro ;
  e-mail: contact@superbingo.ro ;
  tel: 021 – 9594.

  Conducerea ,
  Eugen V. Cosma
  General Manager

 • Valentin

  Am primit si eu astazi un apel de la numarul respectiv, teapa era evidenta. Infractorii acestia merg pe ideea “prosti sunt destui, totul este sa-i gasesti” Cum sa crezi pe cineva care iti spune ca ai castigat dar pentru asta mai intai trebuie sa-i dai bani. De curiozitate am sunat, si mi-a raspuns direct “ati sunat la euro bingo metropolis …” In consecinta am dat mai multe anunturi pe site-uri de matrimoniale cu numarul 0767847749, sa se sature de primit telefoane.

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts