Târgul Internaţional de cariere medicale la Cluj

Economie

Targul internationald e cariere medicaleMedicii şi farmaciştii cu sau fără experienţă sunt aşteptaţi la cea de-a 6-a ediţie a Târgului Internaţional de Cariere Medicale ce va avea loc în data de 23-24 octombrie la Universitatea de Medicina şi Farmacie.

Angajatorii provin din ţările dezvoltate ale Uniunii Europene precum şi din Noua Zeelandă, Orientul Mijlociu şi îndepărtat. Salariul minim pe care un proaspăt absolvent îl poate primi este între 2000-3000 de euro, însă doctorii cu experienţă pot ajunge la peste 10.000 de euro.

Costurile pe care un eventual angajat ar trebui să le suporte nu sunt mari. Cheltuielile pentru întocmirea dosarului nu sunt foarte mari, pentru început este vorba de copii dupa acte şi de analizele aferente.

Târgul Internaţional de Cariere Medicale este organizat bianual, in martie/aprilie şi septembrie/octombrie în cele mai mari oraşe din Europa Centrală şi de Est.

“În primul rând România s-a dovedit a fi în ultimii ani ţara cea mai dinamică

din punct de vedere al recrutării medicale, iar pentru Cluj există o foarte    mare atracţie datorită faptului ca sunt foarte mulţi vorbitori de limba germană. Cel mai mare lanţ de spitale din Germania “Asklepios Kliniken” este unul din angajatorii cei mai importanţi.” Simona Oprea, organizatorul evenimentului.

Participanţii la târg vor putea participa la seminarii, workshopuri si conferinţe pe teme de interes privind dezvoltarea profesională.

Anca Vasile

Foto: Adriana Avram (arhivă)

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts