SUA le solicită liderilor Republicii Moldova formarea unui nou Guvern

Politic UBB Radio

republica-moldova

Statele Unite ale Amercii le solicită liderilor Republicii Moldova să formeze în scurt timp un nou Guvern, care să servească poporului moldovenesc în urma alegerilor desfășurate duminică, 30 noiembrie, conform Mediafax.

SUA felicită Republica Moldova pentru alegerile parlamentare care, conform Biroului pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (BIDDO) al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa citat de Mediafax, apreciază că desfășurarea tehnică a scrutinului de duminică a fost conformă cu standardele și normele internaționale.

Astfel, SUA le solicită moldovenilor să acționeze cât de repede posibil pentru formarea unui nou Guvern, care să servească interesele poporului moldovean luptând împotriva corupției și promovând reformele care aduc beneficiile integrării europene.

La alegerile din Republica Moldova de duminică, 30 noiembrie, Partidul Socialist s-a plasat pe primul loc, cu 20,95% din voturi, iar pe locul doi s-a clasat Partidul Liberal-Democrat, care a reușit să obțină 19,75% din totalul voturilor exprimate.

– Alexandra Boierean / Sursa foto: anabirchall.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts