SUA au trecut de pragul de două milioane de infectări cu COVID-19

UBB Radio

Numărul de cazuri raportate de contaminare cu noul tip de coronavirus a trecut de două milioane în SUA, potrivit unui nou raport prezentat miercuri seara de Universitatea John Hopkins, informează joi dpa, conform Agerpres.

SUA se află de departe pe primul loc în lume în ceea ce priveşte numărul de contaminări, fiind urmate de Brazilia, Rusia şi Regatul Unit, fiecare cu mai puţin de 1 milion de cazuri confirmate.

Numărul noilor infecții continuă să crească în cel puțin 19 state americane, cele mai severe dezechilibre înregistrându-se în Michigan, Carolina de Sud, Arizona şi Arkansas”, Potrivit Universităţii John Hopkins.

Preşedintele Donald Trump a făcut presiuni pentru o redeschidere rapidă a economiei, adesea trecând peste recomandările consilierilor săi în domeniul sănătăţii, notează dpa. El îşi va relua de săptămâna viitoare întâlnirile electorale pentru alegerile prezidenţiale ce vor avea loc mai târziu anul acesta, informează Agerpres.

Ashish Jha, director al Harvard Global Health Institute, a declarat, pentru CNN, că în lipsa unor acţiuni drastice, decesele din SUA asociate coronavirusului vor continua, conform Business Insider.

Chiar dacă nu avem un număr în creştere al cazurilor, chiar dacă lucrurile se menţin la acelaşi nivel, este rezonabil să ne aşteptăm să atingem 200.000 de decese la un moment în timpul lunii septembrie. Şi asta doar în septembrie. Pandemia nu se va încheia în septembrie. Sunt foarte îngrijorat în legătură cu direcţia spre care ne îndreptăm în săptămânile şi lunile următoare”, a declarat Ashish Jha.

Sursa: DW

Rareș Florea

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts