Studenții trimit pixuri ministrului Educației (Audio, Foto)

UBB Radio

Ziua Internațională a Studentului este sărbătorită astăzi la Cluj, prin proteste și un flash mob. Acțiunile de protest sunt organizate de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR).

Voluntari din cadrul mai multor facultăți se află încă de dimineață, în fața Casei de Cultură a Studenților, pentru a informa studenții despre Statutul Studentului, drepturile și obligațiile lor. În plus, membrii organizațiilor studențești își propun să strângă cât mai multe pixuri pentru a le trimite ministrului Educației, Daniel Funeriu.

„Noi am ajuns la concluzia că poate îi lipsește un pix, de asta încercăm să adunăm pixuri să i le trimitem.” a declarat Cristian Popescu, unul dintre membrii OSUBB.

[audio:http://radio.ubbcluj.ro/wp-content/uploads/2011/11/studenti.mp3]

De la ora 16.00 va are loc un flash mob în fața Casei de Cultură a Studenților, în timpul căruia membrii organizației vor citi din Statutul Studentului.

Statutul Studentului este un document care cuprinde toate drepturile și obligațiile pe care ar trebui să le aibă fiecare student din România. Aceasta este prima inițiativă pur studențească de tip legislativ, dar pe care Ministrul o amână de 6 luni.

[flagallery gid=4 name=”Gallery”]

_______________

Mădălina Voșlaban

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts