Studenţii pun ţara la cale în Cluj-Napoca

Din oraş Educaţie

Cezar Mihai Hâj, preşedintele ANOSREdiţia a 4-a a Forumului Organizaţiilor Studenţeşti din România debutează mâine la Cluj-Napoca, sub egida Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România.

Liderii a 65 de organizaţii studenţeşti din ţară şi peste 150 de alţi participanţi vor dezbate pe tema implementării procesului Bologna în România.

Cezar Mihai Hâj, preşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România:

[audio: http://radio.ubbcluj.ro/wp-content/uploads/2009/02/forumanosr1_sm_26022009.mp3]

Pe lângă procesul Bologna, Forumul va cuprinde şi o serie de ateliere de lucru pe teme de interes studenţesc cum ar fi angajabilitatea, asigurarea creditelor transferabile sau reprezentarea studenţilor la guvernare.

Prezent în studioul UBB Radio, în cadrul emisiunii Dimineaţa Târziu, Andrei Crăciun, vicepreşedintele ANOSR, a recomandat studenţilor să ia atitudine de câte ori este nevoie şi să profite de şansele pe care studenţia li le oferă.

Organizatorii Forumului au declarat că pe baza rezultatelor de la dezbateri se va realiza un raport care va fi înaintat structurilor guvernamentale, Preşedenţiei, Societăţii Civile şi Uniunii Europene a Studenţilor (ESU).

Mihai Vilcea, vicepreşedintele Educaţional al ANOSR, a explicat unul dintre obiectivele Forumului, referitor la mobilităţile în străinătate ale studenţilor români:

[audio: http://radio.ubbcluj.ro/wp-content/uploads/2009/02/forumanosr2_sm_26022009.mp3]

Forumul Organizaţiilor Studenţeşti din România se încheie luni, 2 martie.

Evenimentul este organizat de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) în parteneriat cu Asociaţia Studenţilor de la Business (ASB), Asociaţia Studenţilor Psihologi din România (ASPR), Grupul de Iniţiativă Basarabeană (GIB), Organizaţia Studenţilor Farmacişti (OSF), Organizaţia Studenţilor de la Universitatea Babeş-Bolyai (OSUBB), Organizaţia Studenţilor de la Universitatea Tehnică (OSUT) şi Societatea Studenţilor Europenişti (SSE), cu sprijinul Fundaţiei Dinu “Patriciu” şi a Consiliului Judeţean Cluj.

Ştefan Mako

Foto: Monica Vineş

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts