Studenţii de la Catedra de Jurnalism sunt marii câştigători la concursul naţional Europa jurnaliştilor din amfiteatre

UBB UBB Radio

Studenţii de la Catedra de Jurnalism a Universităţii “Babeş-Bolyai” au câştigat premiile unu şi doi la secţiunile Radio şi TV, în cadrul concursului naţional Europa jurnaliştilor din amfiteatre, organizat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Studenţii de la Universitatea “Babeş-Bolyai” s-au aflat în competiţie cu cei de la SNSPA Bucureşti, Universitatea Al.I.Cuza Iaşi, Universitatea Tibiscus Timişoara şi Universitatea Danubius din Galati la categoriile radio şi TV.

Studenţii clujeni participanţi la concurs au fost coordonaţi de Directorul Studioului Media al Catedrei de Jurnalism, Rareş Beuran.

Lista premiilor obţinute de studenţii de la Catedra de Jurnalism UBB:

Secţiunea RADIO:

Premiul I – Unitate şi diversitate în Europa – Mara Rusu, Cristina Antonescu şi Cătălin Nunu

Premiul II – Tinerii basarabeni – Mara Rusu şi Cristina Antonescu

Toate persoanele care  au câştigat premii la secţiunea Radio sunt membrii redacţiei UBB Radio. Aceste reportaje pot fi ascultate la secţiunea Reportajele UBB Radio.

Secţiunea TV:

Premiul I – Bilanţ dupa 6 luni de colectare selectivă (Daniela Rebrean, Emilia Prelipcean, Edmond Sabou, Alina Sarca, Mariana Andreş si Claudiu Dănila)

Premiul II – Informare despre Europa (Patricia Labou, Oana Coldea, Andrei Giorgiu, Emilia Someşan)

Materialele premiate vor fi promovate pe canalele de presă centrală si locală, iar studenţii care le-au realizat beneficiază si de o vizită de studiu la instituţiile europene de la Bruxelles.

Astfel, în perioada 16-18 mai 2010 studenţii vizitează Comisia Europeană şi Parlamentul European de la Bruxelles. Programul mai conţine: Prezentarea Portalului Audiovizual al Comisiei Europene realizată de către DG Communication; Vizitarea Studiourilor Comisiei Europene şi Discuţii cu reprezentanţi ai DG Communication; Participarea la Conferinţa de Presă a Comisiei Europene, ora 12; Rolul Purtătorilor de Cuvânt ai Comisiei Europene – întalnire cu un purtător de cuvânt al CE; etc.

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts