Stagii de practică pentru tinerii absolvenţi la Banca Mondială

Studenti

Banca Mondială pune la dispoziţia tinerilor studenţi din ţările membre ale acesteia stagii de practică prin care pot să afle mai multe despre problemele economice şi sociale care afectează viaţa oamenilor. Stagiile sunt plătite şi vor fi efectuate în lunile de iarnă şi var, potrivit eurodesk.ro. Posturile se află în Wahington DC şi au o durată de 4 săptămâni.

Înscrierile se fac online în perioada 1 decembrie-31 ianuarie în fiecare an pentru programul de vară, iar pentru perioada de iarnă din 1 septembrie până în 31 octombrie în fiecare an. Programul de vară se desfăşoară în lunile iunie-septembrie, iar cel de iarnă din decembrie până în martie.

Condiţiile de înscriere sunt ca tinerii care aplică să aibă o diplomă de absolvire a unei facultăţi, să se înscrie într-un program normal de studiu, care va duce la obţinerea gradului de Master sau Doctorat în urma participării şi să vorbească fluent limba engleză. Cei care vor fi admişi vor primi un salariu orar şi acolo unde este cazul, Banca Mondială asigură o alocaţie de călătorie, însă cazarea este asigurată de către stagiari.

Candidaţii trebuie să facă parte dintr-unul din domeniile: economic, finanţe, dezvoltarea resurselor umane (sănătate publică, educaţie, alimentaţie şi populaţie), ştiinţe sociale (antropologie şi sociologie), agricultură, mediu, dezvoltarea sectorului privat, dar şi alte domenii conexe.

– Miruna Aruxandei / Sursa fotografiei: telegraph.md

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts