SPORT | Fotbalul din Spania prinde viață. Ce meciuri putem urmări din 11 iunie?

Sport UBB Radio

În urmă cu două luni, cele mai puternice campionate de fotbal, au fost nevoite să își suspende activitatea din cauza pandemiei provocate de coronavirus, pandemie, care, a provocat foarte multe decese și o panică de nedescris în toată lumea.

Bundesliga, a fost primul campionat de top de pe bătrânul continent, care, și-a redeschis porțile, însă, fără accesul spectatorilor pe stadioane. După reluarea primului eșalon din campionatul Germaniei, un alt campionat de top este pregătit să își redeschidă porțile. Este vorba despre La Liga, care, reprezintă primul eșalon din campionatul Spaniei.

Conform laliga.com, după pauza provocată de pandemia de coronavirus, fotbalul spectacol din Spania, se întoarce, însă, cu câteva modificări. Urmând exemplu celor din Bundesliga, meciurile rămase din campionatul Spaniei, se vor juca și acestea fără spectatori, datorită măsurilor, care, au fost luate de Uefa, cu privire la virusul care a stârnit atâta panică în întreaga lume. Până în momentul de față, în primul eșalon din campionatul Spaniei, s-au desfășurat nu mai puțin de 27 de etape. La Liga, este considerat unul dintre cele mai puternice campionate din fotbalul mondial, deoarece, acesta fiind cunoscut în principal prin rivalitatea care există între cele două mari cluburi ale lumii, Real Madrid și F.C Barcelona. Odată cu revenirea acestui campionat, Federația Spaniolă de Fotbal, a venit cu anumite inovații, prin care, vor să îi țină mai aproape pe microbiști, de exemplu amplasarea unor camere în tribune, astfel, fanii având posibilitatea de a urmări echipa favorită într-o atmsoferă specială.

Potrivit theguardian.com, în La Liga, s-au desfășurat 27 de etape, liderul clasamentului, fiind F.C Barcelona, care, a acumulat un total de 58 de puncte, urmată de rivala eternă, Real Madrid cu 56 de puncte, locul 3 fiind ocupat de F.C Sevilla, care, a acumulat 47 de puncte, iar, top 4 este încheiat de cei de la Real Sociedad, cu un total de 46 de puncte. Capul de afiș al etapei cu numărul 28, este derby-ul Andalusiei, dintre F.C Sevilla și Real Betis, ocupanta locului 12, care, a reușit până acum să adune un total de doar 33 de puncte în campionat. Chiar dacă între cele două cluburi, este o diferență considerabilă atât de puncte, cât și de pozițiile în clasament, meciul se anunță a fi foarte spectaculos, deoarece, între cele două cluburi există o rivalitate cu o istorie foarte bogată în spate, acesta fiind, de altfel și derby-ul orașului Seviila.

Conform transfermarkt.com, clasamentul marcatorilor din La Liga, este condus de către superstarul celor de la F.C Barcelona, Lionel Messi, care, a cucerit în sezonul acesta, cel de al 6-lea balon de aur, intrând astfel în istorie. Până acum, Messi, a reușit să marcheze nu mai puțin de 19 goluri în campionat, acesta, fiind urmat de către jucătorul celor de la Real Madrid, Karim Benzema, care, a reușit să marcheze 14 goluri, podiumul fiind încheiat de colegul lui Lionel Messi din atacul Barcelonei, Luis Suarez, acesta, reușind să marcheze nu mai puțin de 11 goluri.

Potrivit marca.com, fiecare antremanet al echipelor de fotbal, este monitorizat foarte atent de către cei de la Uefa, astfel fiecare jucător se antrenează separat. Pe lângă această regulă, Federația Spaniolă de Fotbal, a decis ca înaintea fiecărui meci, să li se ia temperatura fiecărui membru de la fiecare club, de asemenea, înainte meciului, jucătorii nu au voie să își strâga mâna, iar echipamentele vor fi schimbate la pauză din măsuri de siguranță.

Sursa: AS

George Manolache

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts