SPORT | Fotbalul din Italia revine la viață. Ce meciuri putem urmări din 20 iunie.

Sport UBB Radio

După reluarea campionatelor din Bundesliga, La Liga și Premier League, un alt campionat se pregătește să își reia activitatea. De data aceasta, este vorba despre Serie A, care, reprezintă primul eșalon al campionatului Italian de fotbal. Serie A, a fost întrerupt în luna martie, din cauza pandemiei provocate de noul coronavirus, care, a dat peste cap întreaga lume.

Conform legaseriea.it, după cele 26 de etape disputate, liderul campionatul sunt cei de la Juventus Torino, care, au reușit până acum să acumuleze nu mai puțin de 63 de puncte. Locul 2, este ocupat de către cei de la Lazio Roma, care, se țin scai de lider, reușind să acumuleze un total de 62 de puncte. Pe locul 3, se clasează cei de la Internazionale Milano, care, au reușit să strângă până în momentu de față, un total de 54 de puncte, cei de la Inter fiind urmăriți de Atalanta, ocupanta locului 4, care a reușit să acumuzele până acum, un total de 48 de puncte. Locul 5 din campionat, este ocupat de către cei de la A.S Roma, care, au reușit să strângă până în momentul de față, un total de 45 de puncte, iar top 6, este încheiat de cei de la S.S.C Napoli, care au acumulat, până acum un total de 39 de puncte.

Potrivet skysports.com, primul meci de la reluarea campionatului, este cel dintre Torino, care, este ocupanta locului 15 în campionat și cei de la Parma, care, ocupă poziția cu numărul 9. Ultimul meci dintre cele două echipe, s-a disputat pe data de 30 septembrie, 2019, pe stadionul celor de la Parma, Ennio Tardini, unde, gazdele de atunci s-au impus cu scorul de 3-2 în fața echipei din Torino, golul victoriei fiind marcat de Roberto Inglese, în minutul 88 al meciului.

Conform supersport.com, clasamentul marcatorilor din Serie A, este condus de starul celor de la Lazio Roma, Ciro Immobile, care, a reușit să marcheze până în momentul de față, un total de 27 de goluri. Atacantul celor de la Lazio, este urmat de jucătorul, care, a reușit să câștige până acum 5 baloane de aur, starul celor de la Juventus, Cristiano Ronaldo, care, a marcat până acum un total de 21 de goluri. Top 3 al marcatorilor din Serie A, este încheiat de atacantul celor de la Internazionale Milano, Romelu Lukaku, care, a reușit să înscrie 17 goluri, transferul la clubul din Milano, fiind ceea ce avea nevoie atacantul Belgian pentru a se regăsi.

Potrivit transfermarkt.com, clasamentul celor mai valoroși jucători din Serie A, este condus de starul celor de la Juventus, Paulo Dybala, care, este cotat la suma de 72 de milioane de euro. Locul 2, este ocupat de către mijlocașul celor de la Internazionale Milano, Christian Eriksen, acesta fiind cotat la suma de 68 de milioane de euro, el a fost tranferat de la clubul Englez, Tottenham Hotspur, în vara anului 2019. Locul 3, este ocupat de colegul lui Christian Erikseb de la Inter, Romelu Lukaku, acest fiind cotat la suma de 68 de milioane de euro. Pe locul 4, se clasează tânărul fundaș al celor de la Juventus, Matthijs De Ligt, acesta fiind cotat la suma de 67,5 milioane de euro la vârsta de doar 20 de ani. Top 5, este încheiat de mijlocașul celor de la Lazio Roma, Sergej Milinkovic-Savic, acest având cota de piață de 64 de milioane de euro.

Conform 90min.com, o noutate pentru fotbalul din Italia, dar în special pentru cei de la Napoli, este faptul că atacantul Belgian, Dries Mertens, a reușit să îl depășească pe Argentinianul, Diego Maradona la goluri marcate în toate competițiile pentru cei de la Napoli, după meciul disputat de în cadrul Cupei Italiei dintre Inter și Napoli, unde, Mertens a reușit să marcheze golul cu numărul 122, devenind, astfel cel mai bun marcator pentru clubul napoletan. După această performanță, Dries Mertens și conducerea celor de la Napoli, au ajuns la un accord pentru prelungirea contractului pentru următorii 3 ani.

Sursa: Telaziali.com, Insidesport.co

George Manolache

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts