Spitalul Clujana achiziționează aparatură din hainele donate de clujeni

Administraţie Sănătate

Asociaţia Caritas a Bisericii Greco-Catolice a donat 10.000 de lei Spitalului Clujana, care vor fi utilizați în vederea achiziționării de aparatură medicală.
Spitalul Clujana avea mare nevoie de  anumite aparate, așadar cadoul de 10.000 de lei, bani obţinuţi din valorificarea hainelor donate de clujeni, a fost bineveniți de Moș Nicolae. „Vom cumpăra un electroencefalograf şi un electromiograf. Primul aparat nu îl aveam şi trebuia să trimitem în jur de cinci pacienţi pe zi la Spitalul Judeţean pentru a fi testaţi cu acesta”, a declarat directorul Spitalului Clujana, dr. Nicolae Constantea.
Din totalul hainelor colectate din cele 50 de containere amplasate în diverse părți ale orașului pe o perioadă de 3 luni și jumătate, și anume aproximativ 12 tone, o mică parte de doar 10% au putu fi donate mai departe oamenilor ce aveau nevoie. „Hainele foarte uzate au fost valorificate, iar din totalul de 24 mii de lei, restul de 14 mii de lei vor fi utilizați pentru pachete de sărbători pentru familiile nevoiașe”, a spus purtătorul de cuvânt al Episcopiei Romane Unite cu Roma Cluj-Napoca, Daniel Avram.

____________
Roxana Hiriș

Foto: Primăria Cluj-Napoca

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts