Spital privat pentru clujeni

Din oraş Sănătate

Spitalul universitar privat „Pelican” va fi deschis la Cluj-Napoca în luna mai a anului viitor.

„Va fi un spital general care va avea 350 de paturi şi va avea secţii clinice în toate specializările: medicale, chirurgicale, de terapie intensivă, imagistice, de laborator. Ne dorim ca acesta să fie un spital unde toate problemele oamenilor să fie rezolvate complet.”, ne-a declarat acţionarul proiectului, Ovidiu Cacuci.

Locaţia unde va fi amplasat spitalul este Calea Turzii, numărul 148, pe un teren privat.

Costurile investiţiei spitalului clinic „Pelican” se ridică la peste 50 de milioane de euro şi va fi dotat cu aparatură de ultimă generaţie în domeniul medical.

„Acest parteneriat strategic dintre Universitate şi spitalul privat va pune la dispoziţia profesioniştilor, care sunt cadre didactice, dar şi medici clujeni, condiţii propice pentru exercitarea profesiei la cele mai înalte standarde. Spitalul va pune la dispoziţia pacienţilor mijloace de diagnostic pe care sistemul public nu le are în momentul de faţă şi nici în perspective următorilor ani.”, a adăugat Constantin Ciuce, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca.

De asemenea, a fost vehiculată posibilitatea ca sistemul sanitar public să aibă de suferit din cauza deschiderii acestui spital deoarece personalul calificat şi profesionist va alege să îşi desfăşoare activitatea în condiţii mai bune decât cele oferite acum în spitalele publice.

Primarul Sorin Apostu este încrezător în potenţialul financiar pe care această investiţie îl va avea pentru Municipiu, subliniind că „se vor crea 500 noi locuri de muncă, iar firma va plăti taxe şi impozite la bugetul local”.

Grupul „Pelican”, cel mai mare furnizor de servicii medicale din Transilvania, a mai deschis în toamna anului 2008 un spital privat la Oradea, însă proietul din Cluj-Napoca este cel mai mare de acest fel din România.

___________

Ana Giol

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts