Spania și Italia iau măsuri de relaxare a interdicțiilor impuse de pandemie

Internaţional UBB Radio

Chiar dacă Spania și Italia se află printre țările cele mai afectate de COVID19, acestea iau măsuri treptat, pentru revenirea la normalitate a vieții de zi cu zi, printre care se află și accesul copiilor în spațiile de joacă din aer liber.

Premierul italian Giuseppe Conte promite redeschiderea școlilor din țara sa începând cu luna septembrie, pentru că acesta susține că reluarea cursurilor în timpul verii ar fi pus în pericol sănătatea copiilor, conform Reuters. Premierul Giuseppe Conte spune și faptul că guvernul italian lucrează la un plan pentru redeschiderea activităților industriale din data de 4 mai, potrivit unui interviu publicat de cotidianul italian La Repubblica. O altă măsură de relaxare din partea guvernului italian ar fi confirmarea reînceperii campionatului de fotbal din luna mai, însă fără anunțarea unei date fixe, a declarat Prim-Ministrul Giuseppe Conte.

În Spania,copiii au putut ieși la joacă în aer liber după șase săptămâni de izolare, conform AFP. Autoritățile spaniole le-au permis copiilor sub 14 ani să se bucure de mișcare în aer liber, însoțiți de părinții lor. Cele mai multe comunități autonome ale Spaniei au suspendat cursurile pe 14 martie, odată cu instituirea carantinei. Alte regiuni însă, i-au trimis pe elevi acasă încă din 12 martie. Iar dacă cazurile de infectare cu COVID19 sunt în continuă scădere după primul plan de relaxare, Premierul Spaniei Pedro Sanchez anunță că va permite întregii populații să facă mișcare în afara locuinței.

Spre deosebire de statele vestice, în România măsurile de relaxare nu se vor putea lua înainte de data de 15 mai, potrivit declarațiilor președintelui Klaus Iohannis. Chiar dacă se vor restrânge restricțiile în România începând cu data de 15 mai, românii vor fi nevoiți să poarte mască de protecție, a mai declarat președintele României.

Sursa: Corporate Dispatch

Rareș Florea

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts