SPANIA, CAMPIOANA LUMII

Sport UBB Radio

Spania câştigă finala Campionatului Mondial de fotbal din Africa de Sud, cu scorul de 1-0 în faţa Olandei.

Elevii lui Del Bosque încep mai bine partida având ocazii încă din primele minute ale acestei finale, dar spaniolii ratează căteva oportunităţi bune de a marca. Jocul este echilibrat de către olandezi, iar ocaziile la poarta lui Casillias vin cu precădere prin loviturile libere executate de Sneijder. Niciuna dintre echipele finaliste nu reuşeşte să scuture plasa porţii celeilalte, iar prima repriză se termină cu un rezultat nul.

La reluare, ocaziile se împart aproape în mod egal, fiecare dintre cele două având posibilitatea de a-şi duce echipa în avantaj. Prima ocazie importantă vine în minutul 60 când David Villa nu-l poate învinge pe Stekelemburg din doi metri. Replica olandeziilor vine apoape de terminarea timpului regulamentar când Robben trece de fundaşi centrali ai Spaniei, dar îşi prelungeşte prea mult balonul şi îi permite lui Casillias să intervină.

În ciuda ocaziilor de ambele părţi, cele două echipe nu au reuşit să înscrie, astfel că meciul a intrat în prelungiri.

Spania începe tare prima repriză de prelungiri prin ocazia lui Fabregas, dar şutul său este respins de Stekelemburg. Jucătorii lui Del Bosque îşi continuă asaltul asupra poarţii olandeze, de această dată prin Iniesta, dar acesta este blocat în ultimă instanţă de către Van Bronckhost.

În repriză secundă de prelungiri, olandezii rămân cu un om în minus după ce  Heitinga a primit al doilea galben pentru o tragere de tricou. 116 minutul cu noroc pentru spanioli care înscriu singurul gol al finalei prin Iniesta. Acesta îl învinge pe Stekelemburg cu un şut de la marginea careului mic.  Cu acest gol Spania devine pentru prima oară în istorie Campioana Lumii.

Mihaela Cora

foto: gsp.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts