Societatea Studenţilor Europenişti continuă programul de informare a liceenilor

Eveniment

Societatea Studenților EuropeniștiCaravana “Înţelege Europa” pornește din nou la drum. În perioada 23 noiembrie – 12 decembrie, liceenii din cele mai mari oraşe ale ţării vor fi familiarizaţi cu rolul de cetăţean european pe care îl au în societate.

Acțiunea de informare este organizată de Societatea Studenţilor Europenişti (SSE) din Cluj-Napoca și se află deja la a zecea ediție.

În acest an, se vor implica în proiect și studenţi străini aflaţi în România cu bursă Erasmus. Astfel, la liceele cu profil bilingv, studenții stăini, împreună cu alţi doi volutari SSE, vor asigura fluxul de informaţii în limba engleză.

De asemnea, se va crea un grup on-line de discuţii în cadrul căruia elevii vor primi permanent informaţii privind relaţiile Romania-UE, drepturile şi obligaţiile de cetăţeni europeni.

Beneficiarii sunt aproximativ 7000 de elevi ai claselor IX – XII din oraşele Cluj-Napoca, Sibiu, Brasov, Petroşani, Râmnicu Vâlcea, Târgu Mureş, Piatra Neamț, Iași, Suceava, Baia Mare, Oradea, Arad, Timişoara și București.

Mara Rusu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts