Smartphone-urile care rulează sistemul Android se vor scumpi din cauza aplicațiilor Google, dacă acestea sunt preinstalate peterminal de către producător și sunt comercializate pe piața din UE

Tech

Google a anunțat că producătorii de telefoane care utilizează sistemul de operare Android și vor să preinstaleze aplicațiile din suita „G” vor plăti o taxă de licențiere.

Taxa efectivă va fi per telefon vândut în funcție de regiune, prețul poate urca până la 40$ pentru modelele de vârf, iar pentru tablete aproximativ 20$ pe unitate.

Taxa intră în vigoare începând cu 1 Februarie 2019 pentru toate telefoanele cu Android comercializate pe piața din Europa..

Comisia Europeană obligă Google să nu preinstaleze pe telefoanele cu Android aplicațiile sale care oferă acces la serviciile Search, Assistant, YouTube, Gmail, Drive. Chiar și Chrome aflându-se pe această listă.

Din cauza monopolului creat de Google prin preinstalarea aplicațiilor menționate pe terminalele vândute în UE, compania a primit o amendă de peste 3 miliarde de euro din cauza acestei practici de la Comisia Europeană.

– Iosif Hăinală / Sursa fotografiei: ewizmo

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts