Şlomo Leibovici Laiş profesor honoris causa la UBB

Eveniment UBB

Preşedintele Asociaţiei Culturale Mondiale a Evreilor Originari din România, profesorul Şlomo Leibovici Laiş a primit astăzi titlul de profesor honoris causa din partea Universităţii „Babeş-Bolyai”. Evenimentul a avut loc în Aula Facultăţii de Studii Europene, iar printre personalităţile prezente la ceremonie s-au numărat rectorul Universităţii, Andrei Marga, decanul Facultăţii de Studii Europene, Ladislau Gyémánt şi profesorul Michael Shafir.

„Avem deosebita onoare de a acorda acest titlu unei personalităţi care s-a remarcat prin întreaga sa activitate. Conferim acest titlu pentru a onora rolul său deosebit în promovarea relaţiilor dintre cultura română şi cultura iudaică, dintre România şi Israel şi dintre popoarele noastre.” a declarat Gyémánt.

„Vreau să-mi exprim toată condescendenţa faţă de Universitatea Babeş-Bolyai, faţă de Senatul Universităţii pentru că mi-au oferit prilejul de a vă familiariza cu un aspect al cercetărilor mele.”, a adăugat la finalul prelegerii Leibovici Laiş.

Şlomo Leibovici Laiş este unul dintre evreii de origine română care s-a ocupat de promovarea şi menţinerii unei bune relaţii între Israel şi România, dar a făcut şi demersuri pentru a facilita evreilor de origine română să ajungă în Israel.

__________

Ana Giol

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts