Singurul institut Reuven Feuerstein din Europa Centrală s-a inaugurat la UBB

Educaţie UBB

ISingurul institut Reuven Feuerstein din Europa Centrală s-a  inaugurat la UBBnstitutul Internațional pentru Învățare Mediată și Modificabilitate Cognitivă Structurală a fost inaugurat astăzi la Universitatea “Babeș-Bolyai”.

Acest institut este primul din România și singurul din Europa Centrală.

Proiectele elaborate în cadrul institutului Feuerstein vizează nu doar copiii cu nevoi speciale, ci și pe cei cu o dezvoltare intelectuală normală. Un alt scop al institutului este formarea de profesioniști în domeniul ameliorării capacității cognitive. În acest sens, la proiecte pot lua parte și studenți interesați să lucreze cu copii.

“Tind să cred că în societățile noastre orientate spre calitate, spre performanță, spre excelență, spre competivitate, este cu atât mai mult nevoie de o astfel de intervenție. În această idee s-a luat decizia și de către psihologii noștri să se creeze un institut Feuerstein aici.”, susține Andrei Marga, rectorul Universității Babeș-Bolyai.

Până la crearea unui sediu propriu-zis, activitatea de cercetare a institutului se va desfășura în cadrul Fundației Bethania, un mediu pentru dezvoltarea potențialului de învățare. Pentru UBB, acest eveniment reprezintă și un important factor de internaționalizare. La cursuri s-au înscris până acum aproximativ 50 de studenți din Italia, Spania și Africa de Sud.

Profesorul de origine română, Reuven Feuerstein, este cel care a elaborat teoria modificabilității structurale, totodată și președintele Centrului Internațional pentru Sporirea Potențialului de Învățare, cu sediul la Ierusalim.

Oana Moisil

Foto: Alina Mihuț

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts