Sibiul așteaptă TIFF-ul

Eveniment UBB Radio

După încheierea Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) în Cluj, proiecțiile cinematografice continuă în Sibiu.

Din 9 până în 13 iunie, sibienii vor avea parte de titluri importante ale ecranului românesc, dar și de evenimente muzicale și invitați speciali.

Debutul festivalului din fosta capitală europeană are loc în Piața Mică, unde se va proiecta documentarul “Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu”, în regia lui Andrei Ujică, același care încheie TIFF-ul din Cluj.

La capitolul premiere, publicul va avea parte de cel mai recent film semnat Wes Anderson, ”Fantastic Mr. Fox”. Nominalizat la Premiile Oscar și Bafta 2010, dintre actori fac parte nume mari precum George Clooney, Meryl Streep și Bill Murray.

Din filmele autohtone, pe lista proiecțiilor se remarcă ”Marți, după Crăciun”(Radu Muntean) și câștigătorul Ursului de Argint, ”Eu când vreau să fluier, fluier”(Florin Șerban).

Deși Festivalul de Film Transilvania se va desfășura în doar 4 zile, sibienii vor avea parte de același profil spectaculos al evenimentului ca și în Cluj.

__________

Oana Moisil

Foto: TIFF

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts