Maşini tunate, zgomot puternic şi mult fum- Competiţia automobilistică King of Europe ajunge la Cluj

Eveniment Sport

Cluj-Napoca găzduieşte în acest weekend a 2-a etapă a Campionatului European de Drift, King of Europe 2010. Competiţia se va desfăşura în parcarea Centrului Comercial Polus.

În cadrul ediţiei din acest an, vor avea loc două competiţii: cea de tuning şi cea de car-audio la care participă peste 30 de piloţi din 13 ţări.

În plus, va avea loc prezentarea oficială a unei maşini Mazda RX-7, de 500 de cai putere, model modificat pentru competiţia de drift, unicat în România. Maşina va fi expusă la Polus Center timp de o săptămână.

“Pentru majoritatea şoferilor, începutul derapajului înseamnă începutul unui accident, pentru aceşti piloţi, înseamnă începutul spectacolului” , afirmă Graţian Sonu, preşedintele 4Tuning.

Totodată, în aceste zile va fi doborât recordul naţional de burnout, când 25 de maşini vor face burnout simultan într-un spectacol plin de fum şi adrenalină în premieră în România.

Driftul este un sport ce s-a născut în Japonia, în anii 80, din dorinţa şoferilor ce se întreceau pe diferite trasee montane de a aborda virajele cu cât mai mare viteză. Cauciucurile explodate sunt aperitivul acestui sport, de aceea în cursul ediţiei de anul trecut au explodat  nu mai puţin de 472 . Organizatorii se aşteaptă ca în acest an numărul cauciucurilor explodate să se ridice la 600, având în vedere că la această ediţie participă mai multe maşini.

Peste 20.000 de spectatori  sunt aşteptaţi în acest weekend începând cu ora 10, pentru a gusta din farmecul acestui sport.

Biletul de intrare la eveniment costă 20 de lei.

________________

Andrada Lăutaru

Foto: 4Tuning

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts