Seminarul SWIM in the Digital World debutează la Cluj

Cultură Divertisment

untitledwCatedra de Jurnalism a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca va găzdui în perioada 28 mai – 14 iunie 2009  seminarul European SWIM in the Digital World.

Obiectivul principal al proiectului este acela de a crea o platformă de dezbatere şi schimburi culturale care să permită difuzarea internaţională a culturii şi a inovaţiei digitale. Seminarul reuneşte peste 40 de studenţi din domeniul managementului, comunicării, design-ului sau studiilor cinematografice şi aproximativ 20 de lectori, meditatori, traineri şi profesionişti din şase state UE. Studenţii clujeni vor prezenta în cadrul seminarului studiul de caz cu tema Impactul TIFF asupra comunităţii locale şi regionale.

SWIM este singurul proiect derulat în România care a primit finanţare prin Programul MEDIA al Uniunii Europene, în 2009, pe linia de finanţare initial training projects. Consorţiul SWIM este format atât din parteneri din sfera academică (Universitatea Babeş-Bolyai, Audencia School of Management (Nantes-Franţa), Norwich School of Art & Design (Norfolk-Marea Britanie), SciencesCom, l’école de la communication et des medias (Nantes-Franţa) şi Universität der Künste (Berlin- Germania)), cât şi parteneri din domeniul audio-vizual profesional: EUROPA CINEMA, Ciné-Service, Groupe M6 – RTL group, ARTE VOD, eur@dioNantes .

Prima ediţie SWIM in the Digital World a avut loc în Nantes (Franţa), în perioada 26 iunie-13 iulie 2008. România a fost reprezentată de o echipă formată din studenţi şi cadre didactice din cadrul Catedrei de Jurnalism a Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, Universitatea „Babeş-Bolyai.

UBB Radio te invită să urmăreşti cursul evenimentelor la SWIM in the Digital World.

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts