Semifinalele Champions și Europa League

Sport

Vineri după-amiază, la sediul UEFA din Nyon, s-au tras la sorți semifinalele celor două competiții europene intercluburi. Nu a existat nicio restricție privind modalitatea în care echipele pot fi trase la sorți.

În Champions League s-au tras la sorți următoarele partide: Bayern München – Real Madrid și Liverpool – AS Roma. Finala competiției se va desfășura la Kiev, pe stadionul ’’NSC Olimpiyskiy’’ (26 mai), formația gazdă fiind considerată câștigătoarea dublei Bayern – Real.

Liverpool și AS Roma se vor întâlni pentru prima dată după sezonul 2001/2002, în vreme ce duelul dintre Bayern München și Real Madrid va deveni cea mai des jucată partidă din Liga Campionilor, returul dublei urmând a fi a 26-a întâlnire directă.

Tragerea la sorți din Europa League a programat următoarele dispute: Olympique Marseille – FC Salzburg și Arsenal Londra – Atletico Madrid. Finala competiției se va desfășura la Lyon, pe ’’Stade de Lyon’’ (16 mai), câștigătoarea dublei Marseille – Salzburg urmând a fi considerată gazdă.

Arsenal și Atletico Madrid nu s-au întâlnit niciodată până acum în cupele europene, în vreme ce OM și Salzburg au făcut parte din aceeași grupă în acest sezon, austriecii câștigând cu 1-0 acasă, returul de pe ’’Velodrome’’ terminându-se nedecis, 0-0.

Dubla Bayern – Real se va disputa pe 25 aprilie și 1 mai, în vreme ce Liverpool – AS Roma se va juca pe 24 aprilie și 2 mai. În Europa League partidele tur au loc pe 26 aprilie, iar returul pe 3 mai.

– Krisztian Bucsi

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts