SCM Craiova scrie istorie, calificându-se în finala Cupei EHF

Sport

Reprezentanta României în Cupa EHF la handbal feminin, SCM Craiova, a reușit calificarea în finala competiției, după 18-18 împotriva formației Kastamonu Belediyesi, în Sala Polivalentă din Craiova, sâmbătă seara. Scorul la general a fost 41-40, pentru romance.

Meciul a stat sub semnul echilibrului încă de la început, cele două formații mergând cap la cap minute bune. Fetele lui Bogdan Burcea au reușit să-și creeze un avans de două goluri, 8-6 (minutul 18).

Din acel moment, Kastamonu a reușit o serie de patru goluri, primind doar unul, intrând astfel la cabine cu un avantaj minim, 9-10.

Echilibrul pe tabelă a rămas și în ultimele 30 de minute, oltencele reușind să revină de la un deficit de două goluri, 15-17, cu câteva minute înainte de final. Golul Andreei Pricopi a stabilit scorul final, 18-18, declanșând sărbătoarea în Bănie.

SCM Craiova – Kastamonu Belediyesi 18-18 (9-10)

Craiova: Lung, Stanciu, Dumanska – portari; Țicu 6 goluri, Florianu 4, Ardean Elisei 2, Klikovac 2, Nikolic 2, Pricopi 2. Antrenor: Bogdan Burcea

Kastamonu: Rombescu, Nenezic – portari; Maric 5 goluri, Uskova 5, Iskenderoglu 4, Elez 3, Sinitsyna 1. Antrenor: Hakan Gunal

Au arbitrat partida Erdoan Vitaku și Arsim Vitaku, din Kosovo, observator din partea EHF fiind Ioannis Meimaridis, din Grecia.

În urma acestei performanțe, SCM Craiova devine prima echipă românească, după HC Zalău în 2012, care ajunge în finala competiției. În ultimul act, oltencele vor întâlni formația Vipers Kristiansand, din Norvegia, calificate în urma scorului de 60-57 la general, împotriva lui Viborg HK (Danemarca).

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts