SCM Craiova obține o victorie istorică în cupele europene

Sport

Formația pregătită de Bogdan Burcea s-a impus sâmbătă, în manșa tur din cadrul semifinalelor Cupei EHF la handbal feminin, cu 22-23 (15-11), în deplasarea din Turcia, contra echipei Kastamonu Belediyesi.

Oltencele au început bine meciul, fiind în avantaj de câteva ori (1-3, 5-6 și 6-7), Kastamonu preluând ostilitățile de la mijlocul reprizei. Turcoaicele și-au creat un avans liniștitor, intrând la cabine cu patru goluri în plus, 15-11.

Defensiva Craiovei a devenit mult mai solidă în repriza a doua, reușind o serie de cinci reușite la rând, fără a primi vreun gol (16-16). Atacul, de asemenea, și-a revenit, oltencele marcând goluri consecutive, pentru victoria de la final, 22-23.

Prin succesul din Turcia, SCM Craiova pornește cu prima șansă la calificarea în finala competiției, returul acestei manșe fiind programat pentru 14 aprilie, în Sala Polivalentă din Craiova.

Kastamonu Belediyesi – SCM Craiova 22-23 (15-11)

Kastamonu: Rombescu, Nenezic – portari; Uskova 8 goluri, Elez 4, Kotsina 3, Seric 3, Iskenderoglu 2, Maric 2. Antrenor: Hakan Gunal

Craiova: Lung, Stanciu, Dumanska – portari; Țicu 7 goluri, Klikovac 6, Ardean Elisei 3, Florianu 3, Nikolic 2, Pricopi 2. Antrenor: Bogdan Burcea

Meciul a fost oficiat de Vanja Antic și Jelena Jakovljevic din Serbia, delegat din partea EHF fiind macedoneanul Aco Nikolovski.

În cealaltă semifinală disputată tot sâmbătă după amiază, Viborg HK (Danemarca) s-a impus pe teren propriu, cu 34-31, împotriva norvegiencelor de la Vipers Kristiansand. Returul este programat tot în data de 14 aprilie.

– Krisztian Bucsi / Sursa fotografiei: Remus Badea (Mediafax)

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts