Sărbătoare câmpenească de 1 mai, la Cinema Mărăști

Din oraş Eveniment

Școala Populară de Arte “Tudor Jarda” Cluj va organiza în data de 1 mai, de la ora 18.00, în amfiteatrul exterior de la Cinema Mărăşti o “serbare câmpenească”. La  această serbare vor fi prezenți elevi ai Şcolii de Arte, de la secţiile înscrise în proiectul “Joc popular clujean”, proiect ce a fost demarat de Şcoala Populară de Arte “Tudor Jarda” Cluj în urmă cu doi ani.

Din programul evenimentului fac parte elevii ansamblurilor populare din Turda (instructor Ioan Cuc), Apahida (instructor Ioan Moldovan), Mociu (instructori Iulia Bucur şi Marius Vădan), Geaca (instructor Florin Suătean), Dezmir (instructori Roxana Ţugudean şi Eugen Nicoară), precum şi elevii de la secţiile de muzică populară din Cluj-Napoca, conduşi de experţii Ana Strîmturean şi Claudiu Ciotleuş.

Amfitreatul exterior al Cinematografului Mărăști va fi pentru prima dată de la inaugurarea din anul 1985, transformat dintr-un pasaj de trecere într-un spaţiu artistic-cultural.

Clujenii sunt aşteptaţi să ia parte la această activitate artistică, în spiritul tradiţiilor legate de sărbătorile câmpeneşti de 1 mai.

_____________________

Lavinia Mădălina Vîtcă

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts