Salvamontiştii clujeni au concurat în Polonia

Eveniment Sport

salvamontServiciul Public Judeţean Salvamont Cluj a participat în perioada 26-29 martie 2009 la Competiţia Internaţională de Salvamont Zakopane, din Polonia.

Deşi aflată la prima competiţie internaţională din ultimii 10 ani, echipa clujeană s-a clasat la toate probele organizate pe categorii de vârstă în primele 15 formaţii din cele 48 participante. Concursul a presupus două probe distincte, de ski alpin şi ski alpinism, cu întreceri individuale, dar şi pe echipe.

Judeţul Cluj a fost reprezentat de Gebefugi Laszlo (antrenor al Lotului Naţional de ski alpin-juniori), Torok Ioan şi Daniel Marc (foşti multiplii campioni), Iacob Câmpean (multiplu campion naţional de ski alpin), George Brad (profesor de ski alpin, multiplu câştigător al unor concursuri naţionale şi internaţionale de salvamont şi ski alpin).

La concursul din Polonia au participat echipe din ţări cu tradiţie în domeniul sporturilor de iarnă şi cu exprienţă în ceea ce priveşte salvările montane, precum Cehia, Franţa sau Germania.

Alina Radulov

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts