Sala Polivalentă va fi construită de CON-A

Administraţie Din oraş

Contractul pentru construirea Sălii Polivalente de pe Aleea Stadion a fost semnat de Primăria Municipiului Cluj-Napoca și societatea CON-A.

Primăria a atribuit licitaţia de lucrări privind proiectarea şi construcţia sălii multifuncţionale de sport, de pe Aleea Stadion f.n. ofertantului SC CON – A  SA în asociere cu SC Inter Sport  SRL, SC Nisal SRL, SC Dico şi Ţigănănaş SRL şi SC Plan 31 Ro SRL.

Proiectarea, execuţia şi finalizarea lucrărilor a fost adjudecată la preţul de 50.926.063,83 de lei, iar durata de execuţie va fi de 36 de luni astfel. Valoarea contractului pentru partea de proiectare este de 2.895.431,00 lei, iar termenul de realizare este de 6 luni. Valoarea lucrărilor de execuţie se ridică la 48.030.632,83 lei, iar termenul de finalizare este de 30 de luni de la data predării proiectului şi eliberarea ordinului de începere a lucrărilor, se arată în comunicatul emis de Primărie.

„Această sală multifuncţională cu capacitatea pe care o oferă, de peste 7000 de locuri şi posibilitatea de a găzdui evenimente de orice fel, atât sportive cât şi culturale va asigura Clujului o poziţie foarte vizibilă pe harta evenimentelor europene, sau chiar mondiale importante. Primul eveniment la astfel de standarde pe care dorim să îl oferim clujenilor va fi Campionatului Mondial de baschet feminin U 17 din 2012, eveniment pentru găzduirea căruia se bat deja mai multe ţări din lume.”,  a declarat primarul Sorin Apostu.

Sala multifuncţională va avea o capacitate de 7.109 locuri, un parking pe două nivele, precum şi spaţii anexe necesare, de la spaţii de alimentaţie publică, la cele exterioare de detentă. În privinţa clădirii, aceasta va avea trei zone relaţionate cu sala principală, respectiv o zonă VIP, o zonă a publicului şi o zonă a sportivilor.

În zona VIP va exista un foaier, săli de şedinţe şi conferinţe, birouri administrative, şi loje VIP, cabine tehnice pentru sală şi zonă de supraveghere şi anexe.

Partea destinată publicului va fi organizată pe trei niveluri, din care primele două vor avea rol de a permite accesele în sală, iar cel de-al treilea, va adăposti un spaţiu panoramic în care se va putea organiza un bar-restaurant, cu vedere spre Someş.

În cea de a treia secţiune a clădirii, destinată sportivilor și prevede vestiare pentru două echipe, birouri, săli pentru tratamente şi întreţinere, spaţii destinate controlului antidopping, sală de antrenamente cu anexe de depozitare.

Sala multifuncţională va avea dotările necesare asigurării accesului persoanelor cu scaun cu rotile, având în proiect şi 20 de locuri special destinate acestora.

________________

Ana Giol

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts