Sala Polivalentă din Cluj-Napoca va fi transformată în centru de spitalizare pentru bolnavii de COVID-19

Din oraş UBB Radio

Autoritățile au aprobat miercuri transformarea celei mai mari Săli Polivalente din România în spital pentru bolnavii de coronavirus, cu o capacitate de 350 de paturi. Acţiunea este realizată în cadrul unui proiect comun între “Auchan Retail România”, Prefectura, Primăria, ISU, DSP Cluj și mediul de afaceri.

Spațiul va fi transformat temporar într-un centru de primire, triere, cazare și tratare a bolnavilor infectați cu COVID-19, ce prezintă forme ușoare și medii, cazurile grave urmând a fi transferate către alte unități spitalicești.

În prima etapă, prin intermediul autorităților locale, clădirea va fi pregătită și pusă la dispoziție pentru a fi echipată de către Auchan și viitorii parteneri implicați în acest proiect. Ulterior echipării, clădirea va fi preluată de către autoritățile medicale desemnate de autoritățile publice competente și va fi operată de către personal medical specializat.

“Este important să știe clujenii că autoritățile, în parteneriat cu mediul de afaceri și societatea civilă, au situația sub control și se pregătesc pentru toate scenariile, inclusiv pentru scenarii la care sperăm să nu ajungem. Mulțumesc, Auchan. Demonstrați că sunteți alături de clujeni și la bine și la greu.”, a spus Emil Boc, Primarul Municipiului Cluj-Napoca, pentru Monitorul de Cluj.

De asemenea, un alt centru de spitalizare pentru persoane noncritice infectate cu COVID-19 va fi organizat într-o clădire situată pe centura Capitalei, în zona Bucureştii Noi – Chitila, tot cu sprijinul Auchan, iar cazurile mai grave vor fi transferate către alte unităţi spitaliceşti, a anunţat Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR), într-un comunicat.

Măsuri similare s-au luat și în județul Brașov acolo unde, în acest moment, Sala Sporturilor este dezinfectată și urmează să fie tratate cazurile mai ușoare de COVID-19, dar care necesită totuși asistență medicală autorizată, potrivit Digi Sport.

Acestei inițiative i s-ar putea alătură curând și Craiova. Primarul Municipiului Craiova a decis ca Sala Polivalentă să fie transformată în spital de campanie, iar acest lucru se va înfăptui în momentul în care cele 600 de locuri amenajate din spital destinate pacienților cu SARS-COV-2 vor fi ocupate, scrie Digi Sport.

Sursa: Gazeta Sporturilor

Ioana Cheșu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts