Sadismul Adevărului reeditat după 70 de ani

Cultură

Prof. univ. dr. Ioan Pop Librăria Book Corner, în parteneriat cu Editura Dacia, a găzduit aseară lansarea  antologiei de texte de avangarda „Sadismul adevărului“ a lui Saşa Pană.

Volumul „Sadismul adevărului” a lui Sașa Pană a fost prezentat de Prof. univ. dr. Ion Pop și de Nadia Fărcaș, manager coordonator Editura Dacia. Poetul clujean Ion Pop semnează studiul introductiv al lucrării și menționeză că este „simplu îngrijitor într-o serie apărută cu multe zdruncinări după șaptezeci și ceva de ani”. Volumul de publicistică adună articole scrise de Sașa Pană în perioada interbelică. Despre autor Prof. univ. dr.  Ion Pop apreciază: „Este un om foarte informat și vorbește cu o empatie caracteristică tuturor avangardiștilor. Limbajul ca atare este unul al evocării. Avangarda aduce și informații și o stare de spirit foarte intensă care are răcoarea ei sepia.”

Cu privire la volumul pe care la îngrijit acesta adaugă: „E interesant de văzut aici și atitudinea politică a avangardei. Așa cum au mai scris și alții, oamenii avangardei erau de stânga. Sașa Pană e interesat, din acest punct de vedere, un pic mai nuanțat, el observă că acest angajament politic nu a putut fi profund și face trimiteri la Congresul pentru Apărare Politică “veți găsi aici diverse articole, anchete, sau reacții legate de evenimente politice.”

Alina Mihuț

Foto: Thomas Câmpean

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts