S-a stins din viață marele artist Mihai Fotino

Cultură

Marele actor al Teatrului Naţional Bucureşti, Mihai Fotino, a decedat luni, la vârsta de 83 de ani. După o săptămână de trăit în durere, maestrul s-a stins în jurul orei 15:30 la Spitalul Elias din București. Potrivit Mediafax cauza decesului este un accident vascular pe care acesta l-ar fi avutcu puțin înainte.

Egoistul

Maestrul Mihai Fotino (Mişu Fotino) a încetat din viaţă, în cursul zilei de azi, la vârsta de 83 de ani. În cei peste 50 de ani petrecuţi pe scena Teatrului Naţional «I. L. Caragiale» din Bucureşti, artistul a dat viaţă unor personaje memorabile. Îţi mulţumim, Maestre!

se arată şi într-un mesaj publicat de TNB pe pagina oficială de Facebook.

Mişu Fotino s-a născut în data de 14.09.1930 în București și a fost cunoscut drept un mare actor activând atât în teatru cât și în cinematografe și în televiziune. El a debutat în teatru la vârsta de doar 6 ani, în piesa „Coloniale”, iar din 1956 a jucat la Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti.

În 1967 lui Mihai Fotino i-a fost oferit Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice”, iar în februarie 2004, a primit Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, categoria D – „Arta Spectacolului”, în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului.

– Ana-Maria Bivol Sursa fotografiei: http://bucuresti.tourneo.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts